معرفی شربت سکنجبین نوشیدنی خنک و گوارا با خواص بسیار مفید

شربت سکنجبین

[vc_row][vc_column][vc_column_text]سکنجبین شربتی گوارا با خواص بسیار مفید: شاید تا به حال اسم سکنجبین یا سکنگبین را شنیده باشید، اما به خاطر تنبلی در تهیه کردن این نوشیدنی، طعم خوشمزه و خواص سودمندش را از دست داده باشید.

معرفی سکنجبین شربتی گوارا با خواص بسیار مفید:

همونطور که در بالا به اسم این شربت اشاره کردم سکنجبین یا سکنگبین یعنی ترکیبی از سرکه و عسل طبیعی. که دارای طبعی گرم و خشک است. که هم به عنوان نوشیدنی سرد و گرم در فصول مختلف سال خصوصا در فصل گرما؛ و هم به عنوان داروی شفابخش بسیاری از بیماری ها استفاده می شود.

روش اول تهیه شربت سنکجبین:

برای لذت بردن از طعم بسیار لذیذ این شربت فقط کافیست ۱ پیمانه سرکه را با ۲ پیمانه عرق نعنا به مدت زمان ۱۰ دقیقه روی حرارت بجوشانید سپس ۲ پیمانه عسل طبیعی یا شیره انگور به آن اضافه کرده و فرصت دهید تا از حرارت بیوفتد.

روش دوم:

می توانید ۲٫۵ پیمانه شکر و ۷ لیوان آب را جوشانده و چند شاخه نعنا تمیز و تازه در ظرف شربت اضافه کنید بعد بگذارید تا شربت قوام آید، سپس نیم لیتر سرکه اضافه کنید، بعد از چند جوش شعله را خاموش کنید و صبر کنید تا خنک شود.

از دو طریق بالا شربت ها آماده می شوند که برای مصرف ۱ پیمانه از شربت را در ۲ پیمانه آب (با توجه به میزان دمای مورد دلخواه) مخلوط کنید و بعد میل نمایید.

برای خواص درمانی و یا داشتن طعمی خوشایندتر میتوان ۱ پیمانه عرق کاسنی، عرق شاه تره، گلاب و یا بذر گیاه های دیگرهم به این نوشیدنی اضافه کرد.

نکته مهم: برای افرادی که مزاج سرد دارند میزان سرکه بیشتر از عسل، و برای افراد گرم مزاج این میزان برعکس است.

خواص شربت سکنجبین:

  • مورد پسند ترین مصرف سکنجبین در بین مردم از قدیم الایام به همراه کاهو و با آب سرد یا گرم بوده است. که از این شربت بخاطر طعم فوق العاده خوشمزه اش و درمان بیماری ها به خوبی یاد می شود.
  • سکنجبین در افزایش اشتها کمک مفیدی می کند.
  • افرادی که از بیماری های سردرد گرم، بلغمی و تب رنج می برند کافیست برای درمان این مشکلات سکنجبینی را با پیمانه ی عسل و سرکه ی برابر میل کنند. این روش تهیه سکنجبین در رفع انسداد عروق و افزایش سلامت کبد و معده نیز بسیار تاثیرگذار است.
  • اما اگر پیمانه ی سرکه و شکرسرخ برابر باشند، شربت طبعی ترش گونه دارد که می توان گفت جز خانواده ی نوشیدنی های سرد از جمله نوشابه محسوب می شود. که در درمان مشکلات صفرا، طحال و رفع تشنگی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • در اثر کاهش دمای بدن به هر دلیل، امکان گرفتگی عضلات و قولنج فراهم می شود، که درمان آن ترکیب شیرین بیان در آب سنکجبین وماء الجبن (آب پنیر) است.
  • برای درمان تب های طولانی، کاسنی را بپزید و آب آن را با شربت سکنجبین مخلوط کرده و به بیمار دهید.
  • افرادی که درد کبد دارند از شیره کاسنی با سکنجبین میل نمایند.
  • اگر سکنجبین را با خیار مصرف کنید موجب چاقی خواهد شد.

 

توصیه جهت ممنوعیت مصرف سکنجبین برای این فراد:

  • برای کسانی که دچار اعصابی ضعیف و رعشه، دردهای رحمی ، معده هایی ضعیف با مزاج معده سرد ، تکرر ادرار، مشکلات مثانه، زخم های گوارشی و حال تهوع هستند مصرف سکنجبین هرگز توصیه نمی شود مگر با دستور پزشک.
  • و هر چه میزان ترش بودن سکنجبین بیشتر باشد مشکلات بیشتری برای افراد مذکور ایجاد می کند.
  • همچنین افرادی که درد سینه، سرماخوردگی و اسهال دارند نیز از خوردن سکنجبین خودداری نمایند.

چنانچه این مقاله برایتان مفید بوده است می توانید با اشتراک گذاشتن آن از ما حمایت کنید

 منبع: عطاری من[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=”بیشتر بخوانید” color=”sky”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]معرفی گل گاوزبان و آشنایی با خواص و مضرات آن[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *