معرفی گل گاوزبان و آشنایی با خواص و مضرات آن

گل گاوزبان:

گل گاوزبان یکی از بهترین و غنی‌ترین منابع اسیدهای چرب اصلی محسوب می شود. گل گاوزبان گیاه علفی با طول عمر یک ساله‌ است که از اردیبهشت ماه تا شهریور ماه دارای گل می باشد. طول ساقه آن این گیاه تا ۶۰ سانتیمتر هم می‌رسد دارای ساقه شیاردار و خاردار است. همچنین برگ‌های این گیاه به شکل ساده و پوشیده از تارهای تقریبا زبر و خشن است. گلهای آن در رنگ های  آبی، سفید و بنفش می‌باشند.

زیستگاه گیاه گاوزبان احتمالا شمال آفریقا بوده که به نواحی دیگر نیز راه یافته و امروزه در مناظق بسیاری از جمله : مدیترانه، نواحی شمال آفریقا و بخش هایی از خاورمیانه روییده می شود. تمام بخش های گل، برگ و سرشاخه‌های گلدار این گیاه مصرف دارویی دارند.

گاوزبان به شوری مقاومت زیادی دارد که به همین دلیل قادر به جذب یون‌های سدیم، پتاسیم، کلر، منیزیم، کلسیم از خاک می‌باشد که برای خارج ساختن این یون‌ها از خاک و اصلاح خاک‌های شور و قلیایی می توان از این گیاه استفاده کرد. این گیاه خودرو است و بیشتر در دامنه كوه‌های البرز روییده و مشاهده می شود.

امروزه گیاه گل گاوزبان را به شكل صنعتی نیز كشت می کنند. گل گاوزبان گونه‌های زیادی دارد و به علت خواص دارویی فراوان و گل‌های زیبایی که دارد، بسیاری از افراد که در منزل یا باغ خود فضای لازم را دارند آن را می‌كارند.

برای مصرف باید از برگ‌ها و گل‌های این گیاه استفاده نمود. این گیاه به علت داشتن مقادیر فراوان پتاسیم و كلسیم بسیار ادرارآور است و با تحریک بدن، تبادلات سلولی را تنظیم نموده و باعث ارامش سیستم اعصاب شده که به همین دلیل از آن برای درمان ناراحتی‌های اعصاب استفاده می شود.

با مصرف جوشانده و دمنوش این گیاه می توان حواس پنجگانه را تقویت نموده . گل گاوزبان بسیار نشاط آور، مناسب برای کاهش غم و اندوه و بازكننده رنگ رخسار، ضد وحشت و اضطراب است و همچنین باعث رفع حواس‌ پرتی شده  و همچنین تنگی نفس ناشی از آشفتگی ذهنی را بهبود می بخشد.

معرفی دارچین و خواص آن

روش مصرف گل گاو زبان:

به عنوان دمنوش و به شکل دم کرده مصرف می‌شود و می توان مقداری فندق را نیز با آن مصرف نمود.

با عطاری من همراه باشید تا شما را با برخی از خواص بی نظیر گل گاو زبان آشنا سازیم:

خواص داروئی گل‌گاوزبان :

  • بر اساس مطالب کتاب قانون بوعلی سینا مزاج آن نزدیک به اعتدال است و کمی متمایل به گرمی است.
  • به دلیل منیزیم موجود در گل‌گاوزبان ضدسرطان است و همچنین به دلیل دارا بودن «آلكوالویید» دارای خاصیت ضد حساسیت، ضد‌ روماتیسم و ضد التهاب می باشد.
  • مصرف این گیاه باعث كاهش تب در بیماری‌هایی همچون مخملك، سرخك، آبله و كهیر می گردد.
  •  به علت داشتن مقادیری ویتامین C در برگ این گیاه برخی كشورها برگ‌های تازه گل‌ گاوزبان را داخل سالاد استفاده می کنند.
  • بوی گل‌ تازه این گیاه شبیه بوی خیار است که اگر در آب خیسانده شود و با آب‌ لیمو و شكر مخلوط گردد، مصرف آن در روزهای گرم بسیار لذت بخش و گوارا و خنك‌كننده است.
  • گل های این گیاه و برگ‌های آن یکی از بهترین تصفیه کننده های خون است .
  • این گیاه علاوه بر خواص درمانی که در بالا ذکر شد نرم‌كننده مجاری تنفسی، ضد اسپاسم، مقوی قلب و عروق،خلط‌ آور، محرك غدد آدرنال، افزایش دهنده شیر مادر و مسهل می باشد.
  • اگر گل گاوزبان را با سنبل‌الطیب و لیموعمانی دم نمایید یك نوشیدنی بسیار نشاط‌ آور و آرام‌بخش بدست می آید كه می توان از آن به جای چای و قهوه در مجالس ترحیم و سوگواری برای ایجاد آرامش درونی سوگواران استفاده نمود.

معرفی ۱۳ خاصیت گل گاوزبان:

  1.  آرام کننده اعصاب است.
  2. بر طرف کننده سرماخوردگی است.
  3. موجب تقویت کلیه‌ها شده.
  4. عرق آور است.
  5. ادرار آور است.
  6. موثر در درمان برونشیت.
  7. درمان کننده بی اختیاری دفع ادرار .
  8. دم کرده گل گاو زبان موثر در درمان سرفه.
  9. درمان کننده التهاب و ورم کلیه.
  10. برگهای تازه گل گاو زبان دارای مقدر زیادی ویتامین C است.
  11. موثر در درمان بیماری سرخک و مخملک.
  12. می توان برگهای گاوز بان را پخته و مانند اسفناج مصرف نمود.
  13. استفاده از ضماد برگ‌های گاو زبان برای رفع ورم که می تواند موثر باشد.

توصیه لازم در مصرف گل گاوزبان:

 به دلیل دارا بودن آلكوالویید مصرف آن برای زنان باردار و كودكان مضر است.

معرفی گل بابونه

 

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *