معرفی گیاه یونجه و آشنایی با خواص سلطان گیاهان

[vc_row][vc_column][vc_column_text]یونجه را امروزه تنها با این ویژگی که به درد علوفه دام می خورد می شناسند، ولی در گذشته این گیاه استفاده های متنوعی می شده است. این گیاه بیشتر در آسیا کشت می شود .

یونجه، گیاهی است علفی، پایا و از تیره پروانه واران و همدسته شبدرها که ارتفاع آن گاها تا یک متر نیز می رسد. این گیاه دارای ساقه های بلند و برگچه های نازک، نوک تیز و بیضی شکل می باشد. با گلهایی بنفش، کوچک یا گاهی زردرنگ می باشد.

میوه یونجه همانند صدف است و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچک تر از آن است. یونجه دارای ریشه ای بسیار عمیق است که گاها تا ۱۸ متر به عمق زمین نفوذ می کند، و به همین دلیل قادر است ویتامین ها و مواد معدنی را از خاک تهیه کند.

گیاه یونجه را به علت اینکه دارای انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و پروتئین‌ها است با نام سلطان گیاهان می‌نامند. یونجه در بیشتر مناطق جهان رشد می کند و همچنین به صورت وحشی در بعضی نواحی معتدل آسیا و شمال آفریقا هم با انواع و اقسام گوناگون می روید.

مزاج یونجه گرم و خشک است و از نظر تغذیه عمومی غذایی کامل است و نیز دارای آهن فراوانی است که قوتش آن تا ۵ سال در بدن باقی می ماند. و خوردن آن تمام اعضای بدن را تقویت می کند.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column css_animation=”none”][vc_cta h2=”” h4=”شاید برایتان مفید باشد:” txt_align=”center” style=”flat” color=”grey”]

 معرفی دمنوش به لیمو و زیرفون و روش تهیه این دم کرده بسیار مفید

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

خواص یونجه بهترین گیاهان دارویی برای بدن انسان:

  • به ضعف عمومی بدن کمک میکند.
  • کمک به ضعف بنیه.
  • مفید برای کم خونی و اعصاب.
  • باعث قوت مغز و ستون فقرات شده.
  • منبع غنی از ویتامین های B ,K ,E ,D ,A
  • املاح معدنی نظیر کلسیم، اسیدفولیک، منیزیم، پتاسیم به حساب می آید.
  • حاوی مقدار قابل توجهی پروتئین است.
  • مصرف آن موثر در پاک سازی روده.
  • گیاه یونجه کلسترول بد را کاهش می دهد و در تصفیه خوم موثر است.
  • یونجه ی پخته ملین است.
  • خشک آن قابض است.
  • تازه آن نفاخ است.
  • نرم کننده سینه است.
  • چاق کننده است.
  • بسیار موثر در ترک اعتیاد می باشد.
  • دارای ویتامین آ و ب و سی.
  • شربت یونجه چاق کننده و مولد خون است.
  • تخم یونجه افزاینده شیر است.
  • ۲ برابر جعفری ویتامین   C دارد.
  •  به علت داشتن ویتامین  A  از شب کوری جلوگیری می کند.
  • یونجه پخته جهت رفع یبوست مفید است.
  • در گیاه جوان یونجه، مقدار پروتئین ها زیادتر از آغاز گل دادن است ولی برعکس مواد سلولزی و هیدرات های کربن آن کمتر است.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”” h4=”شاید برایتان مفید باشد:” txt_align=”center” style=”flat” color=”grey”]

بومادران

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

روش تهیه شربت با یونجه:

  • برای تهیه این شربت مقوی یونجه ابتدا ۳۰۰ گرم یونجه خشک را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا به نصف برسد، پس از آن با فشار صاف کرده و با ۹۰۰ گرم قند یا شکر شیرین کرده و روزانه ۲۰۰  تا ۳۰۰ گرم مصرف نمایید.
  •  یا اینکه یونجه را دم کرده و آن را به صورت چای میل شود.
  •  روش سوم این است که این گیاه را به صورت کپسول و همچون قرص های مولتی ویتامین روزانه مصرف کرد.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *