نعناع گیاهی با خواص دارویی و درمانی بسیار شگفت انگیز

[vc_row][vc_column][vc_column_text]نعناع گیاهی است که دارای خواص دارویی و درمانی بسیار شگفت انگیزی است که در این مقاله به برخی از کاربردهای آن در درمان برخی بیماری ها پرداخته ایم. با عطاری من همراه باشید تا شما را با خواص نعناع آشنا سازی:

معرفی گیاه نعنا:

نعنا از گیاهان رده دولپه ای های پیوسته گلبرگ است که سردسته تیره نعناعیان و از سبزی های خوراکی می باشد. همچنین این گیاه دارای تمام اسانس ها و خواص پونه می باشد، ولی با این تفاوت که برگ هایش کرک کم تر و نرم و بریدگی های کنار برگ های آن بیش تر از پونه و اسانس آن نیز ملایم تر می باشد. این گیاه دارای ساقه های مستقیم و چهارگوش و ریشه هوایی ، و بابرگ هایی به طول ۳ تا ۵ سانتی متر ، نیزه ای یا دوکی است .  حاشیه ی برگ آن بریدگی های عمیقی دارد ، که این بریدگی های کناره نوک تیز هستند. نعنا سبز معمولادر سرتاسر جهان کشت می شود. البته در نواحی شمال ایران و اطراف تهران این گیاه به حالت وحشی و پرورشی می روید.

معرفی برخی از خواص دارویی نعناع:

 

  • کمک به درمان تهوع.
  • کمک به درمان گلو درد.
  • ضد افسردگی
  • کمک به درمان برونشیت.
  • کمک به رفع اختلالات حافظه و استرس .
  • کمک به تسکین سردرد.
  • برای تسکین انواع درد و عفونت و التهاب مفیدبوده.
  • به سلامت مغز، چشم و سیستم گوارش کمک می کند.
  • نعناع دارای طبع گرم و خشک است.

انواع گیاهی نعناع:

  • نعنای آبی – یا نعنای مرداب
  • نعنای باریک – نعنای دیمنیکا
  • نعنای سروینا – پونه هارت
  • نعنای کریسپاتا – نعنای برگ چین دار
  • نعنای استرالیایی – نعنای رودخانه
  • نعنای داهوریکا
  • نعنای وحشی – یا نعنای ژاپنی
  • نعنای آسیایی
  • نعنای کانادنسیس
  • نعنای برگاموت – نعنای لیمویی
  • نعنای کونینگامی

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column css_animation=”none”][vc_cta h2=”” h4=”شاید برایتان مفید باشد:” txt_align=”center” style=”flat” color=”grey”]

معرفی خواص و مضرات گیاه سنبل الطیب

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

معرفی خواص دارویی و کاربرد برگ نعنا:

  1. به دلیل اینکه نعنا گیاهی باطبع گرم و خشک است دارای خواص فراوان دارویی است و به اشکال مختلف از جمله تازه، خشک شده، اسانس، دمکرده، پودر و… مصرف میگردد.
  2. ازبرگ های خشک و نرم شده نعنا برای خوشبو کردن ماست و دوغ و همچنین اگر پودر نعنای خشک شده و سرخ شده آن را در روغن تفت داده که به آن نعنا داغ گفته می شود برای خوشبو کردن برخی آش ها کاربرد دارد.
  3. برای رفع سوء هاضمه از عرق نعنا یا دمکرده ی نعنا بعد از غذا استفاده می گردد.
  4. نعنا یک نوشیدنی خوب، سرد و مفید برای تابستان میباشد. به این صورت که ۱۰ گرم نعنا را در یک لیتر آب بجوشانید و بصورت هر دوسه روز یکبار میل نمایید. البته نباید هر روز استفاده شود.
  5. می توان یک گرم نعنا را ما مثل چای دم کرده و میل شود ولی نباید هر روز استفاده گردد.
  6. به عنوان شیرپاک کن مناسب برای پوست های چرب:به این صورت که ۲۰ گرم نعنای تازه، ۲۰ گرم جعفری تازه خرد شده رادر ۲۰۰ گرم شیرمخلوط نموده ۱۲ ساعت بگذارید بماند.پس از آن صاف نموده و در یخچال نگهداری کنید. این شیرپاک کن هم چربی پوست را از بین می برد، و هم اینکه برای درمان جوش و لک هم مناسب می باشد.
  7. شستن موهای خود با جوشانده نعنا برای جلوگیری از شپش.
  8. بعد از غذا و عصرها استفاده از دمکرده ی چای نعنا بعد از غذا و عصرها به مدت دو هفته در ماه برای کسانی که کلسترول دارند مفید است.
  9. دمکرده نعنا غلظت خون را طبیعی می نماید.
  10. مخلوط آب نعنا با عسل جهت درمان درد گوش ، به این صورت که پنبه ای را به آن آغشته کرده، در آن بگذارید.
  11. برای بهبود درد قلب، جوشانده نعنا با پرسیاوشان ، صبح و عصر میل شود.
  12. در تهیه ترشی برای جلوگیری از مضرات ترشی براعصاب، داخل آن ترشی نعنا بریزید.
  13. مصرف نان و پنیر و نعنا برای تقویت اعصاب بسیار مفید است.
  14. برای رفع سکسکه، جویدن برگ نعنا بسیار سودمند است.
  15. از نعنا برای تسکین درد گوش استفاده می شود به این صورت که باید نعنا را با کمی عسل مخلوط کرده و اطراف گوش و لاله گوش و بمالید.

تاثیر نعناع بر روی معده شما:

  1. مالیدن اسانس نعنا در محل درد باعث کاهش التهاب و درد معده خواهد شد.
  2. نعنا به عنوان یک ماده طبیعی در کمک به درمان انواع مشکلات و اختلالات گوارشی مناسب است.
  3. جهت رفع نفخ شکم نعنا را به صورت های مختلف از جمله تازه و دمکرده می توان استفاده نمود. و یا مصرف روزانه حدود ۱۰ سی سی عرق نعنا که با آب گرم رقیق شده باشد نیز در کاهش نفخ بسیار مفید است. همچنین مصرف روزانه دمکرده نعنا پس از غذا برای رفع مشکلات گوارشی و سوءهاضمه موثر است.
  4. جویدن نعنا پس از غذا باعث کمک به رفع بوی بد دهان و از بین بردن التهاب لثه و کمک به بهداشت دهان و دندان می گردد.
  5. ماساژ شکم با اسانس نعنا برای کاهش درد، بویژه در نوزادان مفید است. به این صورت که باید اسانس نعنا را در جهت عقربه های ساعت و دور ناف ماساژ داده شود.
  6. استفاده موضعی نعنا در افزایش طراوات پوست و از بین بردن آکنه ها سودمند است. به این صورت که حدود ۱۰ گرم نعنای تازه، ۱۰ گرم جعفری تازه خرد شده و یک قاشق عسل را در ۱۰۰ سی سی شیر تازه گرم مخلوط نموده و بعد از سرد شدن، به عنوان محلول برای شست وشوی پوست صورت استفاده گردد.
  7. دمکرده نعنا خاصیت آرامبخشی دارد و برای کاهش چربی و کلسترول خون نیز مفید است.
  8. چای نعنا بهترین نوشیدنی ها برای کاهش حالت تهوع و استفراغ بویژه در دوران بارداری است.
  9. افرادی که از نفخ و یبوست رنج می برند، صبح ها دمکرده نعنا، عناب و نبات میل کرده و اثربخش بودن آن را تجربه کنند.
  10. گیاه نعنا یا پونه که دارای خواص مشابه نعناست را می توان در فصل در دامان طبیعت پیدا کرده و پس از شستشوی کامل و صحیح از مصرف آن لذت ببرید.
  11. افرادی که دارای حساسیت های فصلی یا سینوزیت هستند می توانند از بخور نعنای تازه استفاده نموده که با این روش در باز کردن مجاری تنفسی و کاهش علائم حساسیت مفید است.

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”” h4=”شاید برایتان مفید باشد:” txt_align=”center” style=”flat” color=”grey”]

گیاه سیر و بیان فواید فوق العاده و بی نظیر مصرف سیر

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

نکاتی مهم در مورد عرق نعنا:

در بسیاری از مراجع و کتاب های طب گیاهی، تاریخچه تقطیر و تولید عرق های گیاهی را مربوز به ایران و مردم این کشور می دانند. طبق اطلاعات موجود در این کتاب های مرجع، تولید عرق گیاهی به ابن سینا و دوره های پس از او نسبت داده شده است. ظاهرا شروع تقطیر و استخراج رایحه گیاهان با تولید گلاب از گل محمدی آغاز شده و کم کم به تولید صدها نوع عرق گیاهی همچون عرق نعنا که امروزه شاهد آنها هستیم رسیده است.

فرآیند تولید عرق نعنا چگونه است؟

برای تولید عرق گیاهی، در ابتدا آب و ماده معطر یعنی همان گیاه را، می جوشانند. پس از تبخیر آب، کار سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام می گیرد و مایع معطری با تقطیر به دست می اید که ما ایرانی ها به آن ها عرق گیاهی می گوییم.

میزان مصرف شربت نعناع:

معمولاً برای مصرف عرق های سنتی میزان استانداردی وجود ندارد و نمی توان حجم دقیقی برای مصرف آن ها برای افراد با گروه های سنی و جنسی مختلف در نظر گرفت. ولی می توان پیشنهاد کرد در زمان احساس نفخ و دل دردشدید ، حدود یک استکان در هر وعده، عرق نعنا مصرف کنید. درصورتیکه غلظت و بوی عرق نعنا زیاد باشد، نصف استکان از آن هم کافی است.

آیا افرادی خاصی هم هستند که در استفاده از عرق نعنا منع مصرفی داشته باشند؟

در جواب باید گفت خیر، تنها افرادی که به خود گیاه نعنا حساسیت دارند و با خوردن آن دچار واکنش های آلرژیک می شوند، عرق نعنا، وهیچ یک از محصولاتی را که بر پایه گیاه نعنا تولید می شوند، نباید مصرف کنند.

نکات مهم در مورد بهترین ظرف و مکان برای نگهداری از عرق نعنا :

 

بهترین ظرف برای نگهداری انواع عرق های گیاهی از جمله عرق نعنا ظرف های شیشه ای می باشند. شیشه های رنگی (مانند شیشه های سبز یا قهوه ای) که نور کمتری از خود عبور می دهند، برای نگهداری عرقیات از شیشه های شفاف بهتر هستند.

پس از ظرف های شیشه ای، ظرف های فلزی نیز بهترین انتخاب برای نگهداری از عرق ها هستند. اما پلاستیک، برای نگهداری این محصولات مناسب نیست. بنابراین بهتر است عرقیاتی که در شیشه هستند خریداری نمایید، یا آن ها را پس از خرید در ظرف های شیشه ای رنگی یا فلزی پاکیزه و بدون بو قرار دهید.

لازم به ذکر است که، تمام عرق های گیاهی باید در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری شوند. چنانچه فروشنده ای عرقیات را بیرون از مغازه و در معرض آفتاب قرار داده بود، به هیچ عنوان از محصول او خریداری نکنید.

درمان نفخ، دل درد و اسپاسم با مصرف نعنا قمی:

“نعنا قمی” گونه ای از نعنا می باشد که دارای بو و مزه ی مطبوع بوده و بیشتر از سایر سبزی های خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد. اینگونه نعنا دارای اثرات ضد نفخ، ضد دل درد و ضد اسپاسم قوی تری نسبت به گونه های دیگر نعناست، بنابراین خوردن این گونه نعنا می تواند به خوبی اینگونه مشکلات را حل نماید. دارای طعم و مزه ی خوبی است و می توان آن را به طور مدام مصرف نمود تا از نفخ و دل درد در امان بود. عصاره این نوع از نعنا، به نام “قطره کارمینت”(Carmint) است که می توان آن را با توجه به خوراکی بودن نعنا، در تمام سنین (از نوزادان تا افراد مسن) بدون هیچ محدودیتی مصرف نمود.

در مورد تاثیر محصولات نعنا برای درمان نفخ و دل درد باید گفت که ترکیبات موجود در اسانس (رایحه) این گیاه در عرض (حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه) جذب شده و مشکلات حاصله را کنترل می کنند، و چنانچه هم زمان با مصرف غذا خورده شوند از ایجاد نفخ و دل درد جلوگیری می کنند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

این مطالب رو هم پیشنهاد می‌کنیم ببینید

2 Comments

    1. تشکر از نظرات دلگرم کننده شما دوست عزیز” بله به زودی مطالب جذابی از خواص گیاهان دارویی و همچنین تهیه دمنوش ها برای کاربران محترم در سایت قرار میگیره

پاسخ دادن به مدیر سایت لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *